Tre fede gratis oplevelser tæt på dig

canva.com
Profilbillede
dato

Selvom flere udenlandske rejsemål er åbnet op, er der fortsat mange, som vælger at holde ferie i Danmark. Når sommerferien skal planlægges, kan det dog hurtig blive en dyr fornøjelse. Vi har derfor samlet tre anbefalinger til, hvad du kvit og frit kan opleve i Region Syddanmark.

1. Økolariet i Vejle
Tag med på en rejse gennem scenerier med film, levende organismer, interaktiv viden, tests og meget mere. Økolariet er et spændende viden- og oplevelsescenter beliggende i Vejle centrum.  Her kan du blive klogere på natur, miljø, klima, energi og bæredygtighed. 

I Økolariet kan du blandt andet gå på opdagelse i ’Idas hjerne’, som er en del af særudstillingen, ’Kostbar Klode’. Du kan også tage en tur i kloakken, blive klogere på affald eller hoppe rundt på isflager.

Lige meget om du er barn eller voksen, venter der med garanti nye og spændende aha-oplevelser i Økolariet i Vejle.

Der er åbent fra 21. april – 30. november alle ugens dage fra kl. 10.00-16.00.
Entréen er gratis.

Økolariet har adresse på Dæmningen 11, 7100 Vejle.

Kilde: okolariet.dk


2. Stige Ø ved Odense
Engang var Stige Ø en losseplads. Nu er den dækket til med jord og danner ramme om et spændende landskab med mulighed for aktiv udfoldelse.

Stige Ø er et godt sted for cyklister og mountainbikere. Området har to specialindrettede cykelbaner til rådighed. En 3,5 km. lang bane, der snor sig gennem landskabet og en særlig ’Dirt jump-bane’, som er en bane, hvor man kan lave vilde stunts på cyklen. 

Ved Stige Ø kan du også sejle i kano eller kajak, prøve træningsbanen eller stå på skateboard.

Du finder også en legebase, som er et børnevenligt område, hvor man kan lege i sand, spille stangtennis, hoppe rundt på de mange kunstige kupler og meget mere. Øen har desuden både bålpladser, grilhytter, toiletter og shelters til overnatning.

Stige Ø ligger mellem Odense Kanal og Odense Fjord, og det er muligt at køre dertil.

Du kan også sejle med en lille, orange færge fra byen Stige og ud til øen. Det er dog ikke muligt at have bil med på færgen, men til gengæld kan du tage din cykel eller mountainbike med. 

Kilde: stigeoe.dk


3. StreetDome I Haderslev 
Er du vild med at skate eller stå på løbehjul? Eller måske er du mere til BMX-cykling, klatring eller parkour? 

StreetDome i Haderslev er en af Skandinaviens største skateparks og det ideelle sted for enhver streetsportsentusiast. 
Anlægget består af et stort udendørsområde, et indendørsområde overdækket af en kuppel og en silo, der er ombygget til Danmarks højeste klatrevæg på ca. 30 meter.

I anlægget kan du udfordre dine skater skills på en af de mange forskellige ramper, stolper og trapper, som findes i udendørsområdet og i den overdækkede kuppel.

Du kan også prøve kræfter med parkour i parkourzonen, der er sammensat af forskellige udfordrende klatrestativer.

StreetDome bliver ofte besøgt af professionelle streetsportsudøvere i forbindelse med større events. Skateboardikonet, Tony Hawks, har blandt andet besøgt anlægget.

Vær opmærksom på, at du selv skal medbringe udstyr. 
Du kan læse mere om StreetDome og se deres åbningstider her.

Kilde: acturepark.dk